EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюрокрация и пиратско производство пречи на Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюрокрация и пиратско производство пречи на Китай

mail12:40 | 19.01.2011прегледи 465 коментарикоментари 0


Китай е жизненоважен източник на печалби за американските компании, но пиратското производство, бюрокрацията други проблеми продължават да създават сериозни пречки, според доклад на Американската търговска камара в Шанхай, цитирана от Асошиейтед прес.Днешното оповестяване на проучването съвпада с посещението на китайския президент Ху Цзинтао в САЩ.
Данните сочат, че американските компании печелят повече от всякога на бързо разрастващия се китайски пазар, но според проучването страната остава доста трудно място за правене на бизнес.
Почти 90 процента от 346-те анкетирани компании посочват, че приходите им са се увеличили през 2010 година, а 80 процента отбелязват, че са печеливши, което е най-високата цифра, откакто се прави проучването.Компаниите в автомобилния сектор са най-убедени за възможностите, които им предоставя Китай, който сега е най-големият пазар за автомобили в света. Фирмите от химическата и електронната индустрия също посочват, че местният пазар е гостоприемен за тях.
Две трети от компаниите, участвали в проучването, посочват, че регулаторната среда за областта, в която правят бизнес, се е влошила или не се е подобрила.Като се остави настрана засилената конкуренция от чуждестранни и местни компании, намирането на квалифициран персонал е посочено като най-значимата трудност за американските фирми.Други проблеми като пиратството на марки и продукти, преференциалното отношение за местните компании и изискванията да се ползва техника, произведена в страната, са големи пречки, се посочва още в доклада.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160