EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Българските износители с румънски партньор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българските износители с румънски партньор

mail14:30 | 05.11.2013прегледи 799 коментарикоментари 0


Асоциацията на българските износители и Търговско-промишлената палата на Букурещ подписаха меморандум за сътрудничество на церемония в румънската столица, съобщи АБИ. Документът поставя начало на партньорство между двете организации с цел насърчаване на бизнеса между компаниите от двете страни на река Дунав и съвместно излизане на трети пазари.
От страна на ТПП на Букурещ меморандумът беше подписан от вицепрезидента на палатата Михай Андричоиу. "За мен е изключителна чест да бъдем страна по този меморандум. Политическата и икономическата ни съдба, по една или друга причина, ни сложиха в близки коловози. Затова и фирмите, като най-гъвкавите субекти, вярвам ще намерят път един към друг, за да работят на пазарите в България и Румъния или да излязат заедно на трети пазари", каза на церемонията Милена Ценова, изпълнителен директор на АБИ.
Меморандумът е част от плана на Асоциацията на българските износители за изграждане на ефективна мрежа от контакти, с които улеснява обмена на информация и взаимопомощ в услуга на компаниите износителки. Търговско-промишлената палата на Букурещ има 100-годишна история и сериозна експертиза. "Целта ни беше да се запознаем с техния опит и да поставим началото на активно сътрудничество", допълни изпълнителния директор на АБИ. Тя благодари на ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Букурещ Бронислав Денев за съдействието и институционалната подкрепа.

Стокооборотът между България и Румъния ще надхвърли 3 млрд. евро към края на годината. На пазарите от двете страни на р. Дунав работят съвместно 1759 български и около 1600 румънски фирми.
Източник:БТА


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1159