EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Български е-преводач търси инвеститори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Български е-преводач търси инвеститори

mail15:10 | 05.05.2011прегледи 1869 коментарикоментари 0


Първият в света електронен преводач с лазерно насочване – AirTrans търси стратегически партньор за експанзия на световните пазари, съобщи за Economynews.bg Владимир Ичевски, създател на устройството и автор на патента. Както е известно това е 100% български продукт, по българска идея, патент и разработка.
Устройството предлага уникален и ефективен начин за превод на текст (думи и изрази) от един език на друг с едно движение “НАСОЧИ И ПРОЧЕТИ”, направо от въздуха. Това е и единственото устройство в света, което може да превежда от чужди езици на български. Достатъчен е само кратък визуален контакт с текста от разстояние 2 см, никакво усилие, никаква умора, истинско удобство и комфорт (клипове в демонстрационния сайт www.Air--Trans.eu.). Продуктът предлага висша технология за повишаване на езиковата комуникативност на всеки съвременен човек. За кратко време се усвояват няколко езика и проблемът с езиковата комуникативност на индивида е решен. Продуктът стана безспорен хит на Пловдивския технически панаир, когато беше демонстриран предварителният прототип. В момента устройството се предлага у нас с възможности за превод от английски, немски, френски, испански и италиански към български.
Това е първото и засега единствено универсално устройство в света, което може да превежда не само от печатан текст, но и от електронни книги (eBooks), от новите модели смартфони и електронни таблети. В епохата на глобализацията повечето от днешните близо 7 милиарда жители имат желание бързо и лесно да научат и ползват чужди езици за кратко време и срещу минимум разходи. За всички тях едно такова универсално, ефективно и достъпно устройство би било идеално решение. Бъдещето е в удобството, всичко останало остава по-назад. AirTrans осигурява истински ONLINE превод “в джоба”, по всяко време и на всяко място, без да е необходима Интернет-връзка.
Устройството е подходящо за деца и ученици, за студенти и хора в активна възраст. В категориятана продукти за крайните потребители засега електронният преводач е единственият високотехнологичен иновативен продукт, който нашата страна и Югоизточна Европа могат да поставят редом до революционните таблети, eBooks и смартфони.
В момента продуктът се подготвя за мощна експанзия на международните
пазари. Устройството вече може да превежда и от английски към немски, френски, испански, португалски и обратно, разработката на още речници ще продължи. В света се ползват 6000 езика, покриването на всички езикови направления изисква развитие на мощна езиково-комуникативна «зелена» индустрия, осигуряваща огромен брой работни места и в изпълнението на този гигантски планетарен проект българското устройство може да играем централна роля.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160