EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българска компания спечели ИТ проект в Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българска компания спечели ИТ проект в Македония

mail11:40 | 20.04.2011прегледи 975 коментарикоментари 0


Адвен България беше избрана от Националната електрическа компания на Македония – ЕЛЕМ да реализира един от най-мащабните ИТ проекти в Македония. В две фази българската компания и партньорите й от консорциум НЕРАС ще въведат SAP ERP в най-голямата енергийна компания в Македония.
Проектът стартира през април 2011 и е на стойност над 8 милиона лева. Първият етап трябва да приключи до края на настоящата година като в рамките на целия проект Адвен със своите партньори ще въведе цялостна система за управление процесите на ЕЛЕМ.
ЕЛЕМ е македонският еквивалент на българската НЕК и произвежда 96% от електроенергията в Македония. ЕЛЕМ управлява сложен комплекс от енергийни мощности включващи термоелектрически и хидроелектрически централи. Компанията има над 4 200 служители.
Внедрената от Адвен и нейните европейски партньори в консорциума НЕРАС система ще допринесе за оптимизиране и автоматизиране на бизнес процесите в ЕЛЕМ и всички нейни дъщерни дружества и компании. Унифицирането на бизнес процесите в компанията и тяхната интеграция в единна система за управление ще помогне на ЕЛЕМ да намали разходите си и да повиши ефективността си.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg