EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България и Израел ще правят дронове?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България и Израел ще правят дронове?

mail13:03 | 13.06.2018прегледи 1567 коментарикоментари 0


Сътрудничеството в областта на сигурността открои като един от приоритетите в отношенията между България и Израел премиерът Бойко Борисов, предаде пратеникът на БНР в Израел, където българският министър-председател е на посещение от вчера.

"Що се касае до сферата на високите технологии, ще разговаряме дали не можем да направим съвместно производство в областта на отбраната, особено в това изключително модерно и силно оръжие, каквото са дроновете".

Министър-председателят акцентира и на ролята, която играе Израел за сигурността в Близкия изток.

"Невинаги отношенията между ЕС и Израел са на висотата, на която трябва да бъдат, но аз винаги съм считал, че Израел е изключително важен за сигурността и стабилността в Близкия изток. Надявам се истински и мирните споразумения да се подпишат", заяви Борисов. 

Двамата премиери акцентираха и на двустранните отношения, които определиха традиционно като добри.

"И искам също така да благодаря за последователната ви подкрепа и отстояване на интересите на Израел по време на различните международни форуми, в които участвате, включително и в рамките на Европейския съюз", каза Нетаняху.

Развитието на двустранните отношения – това е основна тема на разговорите между премиера Бойко Борисов и израелския му колега Бениямин Нетаняху.

Израел е стратегически партньор на България в областта на икономиката, финансите, енергетиката, туризма и селското стопанство.

Статистиката сочи още, че през 2017 година стокообменът между двете страни възлиза на 140 милиона долара. Сътрудничество има и в областта на високите технологии и сигурността.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990