EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българите най-недоволни от железницата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българите най-недоволни от железницата

mail11:30 | 27.12.2013прегледи 996 коментарикоментари 0


Българите са сред най-недоволните в ЕС от състоянието на националните железници. Това показва доклад на ЕК. Над половината българи (52%) не са доволни от чистотата във вагоните. Сходни са отговорите на румънците (53%), а най-недоволни са италианците (59%). Преобладава броят на недоволните от чистотата на гарите българи – 44%, срещу 32% доволни. Близки са отговорите по този въпрос на румънците, италианците, словаците и унгарците.
Сред българите преобладават отговорите, че не са доволни от начините и сроковете за разглеждане на жалбите на пътниците, докато преобладаващата част от европейците са удовлетворени по този въпрос. Общо в ЕС пътниците са по-скоро доволни от разписанието на влаковете, докато у нас мненията са разделени поравно между доволните и недоволните.

В сравнение с данните от 2011 г. в мнението на българите се наблюдава увеличение от седем процента сред неудовлетворените от железниците. Изследването показва, че българските гари са
сред най-достъпните в ЕС от гледна точка на свързващата инфраструктура и улесненията за трудно подвижни хора. Същевременно като слабост българските пътници отчитат лошата достъпност на пероните и на вагоните. Българите сочат като недостатък също достъпността до билетните каси на гарите и липсата на възможност да купуват (разпечатват) билети от машини. Българските пътници са сред най-недоволните в ЕС от информацията, която получават при пътуване с влак, както и от отношението на персонала на железниците.
Източник:БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg