EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъдещето на Европа зависи от еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъдещето на Европа зависи от еврото

mail15:42 | 03.11.2010прегледи 586 коментарикоментари 0


Бъдещето на Европа зависи от успеха на еврото. Необходими са строги политически мерки за гарантиране на стабилността на общата европейска валута, заяви немският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от Reuters.
По време на реч в Сорбоната в Париж Шойбле защити френско - немските опити за прокарване на по- сериозни санкции срещу държавите, които не успяват да поддържат бюджетните правила, насочени към подсигуряване на еврото.
Подтиквани от Берлин и Париж, лидери от Европейския съюз се споразумява да направят определени промени на правилата за затягане на бюджетната политика в еврозоната. Шойбле обаче подчерта, че промените остават недостатъчни.
„Ако искаме да имаме още дълго време, стабилно евро, то трябва да сме готови за предприемем стъпки по- сериозни стъпки за подсигуряване на еврозоната. Ако не спасим еврото по време на кризата, то ние ще загубим европейската идея,” отбеляза още Шойбле.
Финансовият министър на Германия допълни още, че 16 - те членове на еврозоната трябва да понижат възможно най-скоро бюджетния си дефицит под три процента от БВП.
Европейските лидери се опитват да изготвят постоянен механизъм за гарантиране на финансовата стабилност за еврозоната, с който да бъде замени изтичащият през 2013 г.
За да се задейства този механизъм, трябва да бъдат наложени политически и финансови санкции, сред които и такива за ограничаване на правото на гласуване, отбеляза Шойбле. Останалите членове на ЕС отхвърлиха идеята за замразяване на правото на глас, отбелязва Reuters.
“Ключов елемент в този механизъм трябва да бъде включването на частния сектор,” подчертава Шойбле. По думите му нищо, освен публичните спасявания са защитили частните инвеститори от риска на дефолт.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165