EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция отново е заплаха за еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция отново е заплаха за еврото

mail10:05 | 03.11.2010прегледи 1142 коментарикоментари 0


Кризата с дълга на Гърция все още не е приключила и има вероятност всеки момент да удари еврото, подчерта Кати Мартин, анализатор от европейското издание на американския в. The Wall Street Journal, цитирана от атинския в. "Вима".
По думите на Мартин бюджетната криза в Гърция "почти е разрушила" еврото през 2010 г., тъй като е довела европейската валута до загуби от 17 на сто и до най-ниските й нива за последните четири години.
Коментирайки изявления на гръцкия вицепремиер Теодорос Пангалос пред "Вима", че "демонизираното преструктуриране на дълга е неподходящо" и че "дълговете
съществуват, за да бъдат преструктурирани", Кати Мартин изтъква, че подобни изказвания разпалват тревогите за гръцката дългова криза и могат да окажат натиск върху еврото.
Нека не се заблуждаваме: гръцката криза е жива и добре се държи, тя би могла да удари еврото тежко във всеки момент, казва Кати Мартин от европейското издание на The Wall Street Journal.
Преди ден популярният икономист Нуриел Рубини заяви, че "фалитът на Гърция е въпрос на време". Според него в случая с Гърция фактите "говорят на един много чист език".



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159