EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас: Детска градина за 1,5 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Детска градина за 1,5 млн. лв.

mail08:15 | 27.06.2013прегледи 536 коментарикоментари 0


Приказната нова детска градина на квартал Банево в Бургас отвори врати. Модерната детска градина е изградена със средства на Община Бургас и е на стойност 1 500 000 лв.
Два чисто нови павилиона с топла връзка между тях и модерна архитектурна визия заменят досегашните три стари и амортизирани бараки, строени през 60 - те години за работнически общежития. Единият е административен блок с физкултурен салон, кухня и помещения за 1 градинска група, а другият е павилион, предназначен за 2 групи. Павилионите са обзаведени с нови детски легла, мебели и кухненско оборудване.
Извършено е благоустрояване и озеленяване на дворното пространство, а на площадката са монтирани чисто нови детски съоръжения, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасна игра и снабдени с ударопоглъщаща настилка.

Новите павилиони са с въведени мерки за енергийна ефективност, с монтирани слънчеви панели на покрива и комбиниран котел на газ и дизелово гориво, които ще редуцират сметките за ток през лятото и зимата. „Банево е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, длъжни сме да мислим в перспектива и затова смятаме след септември да разкрием и 1 яслена група", сподели кметът Димитър Николов на официалната церемония по откриването. Скоро ще стартира цялостната реконструкция на училището и читалището в Банево, а след месец ще започне полагането на новата канализация на квартала. Вече имаме одобрени средства от МОСВ за прокарване и на новия водопровод. Старите работнически общежития, в които досега се помещаваше детската градина ще превърнем в модерен пенсионерски клуб за възрастните хора от квартала", допълни още кметът Николов.

Източник и снимки: Община Бургас

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048