EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бум в строителството на логистични площи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бум в строителството на логистични площи

mail09:15 | 19.12.2012прегледи 494 коментарикоментари 0


Заедно с продължаващите чужди инвестиции в производствения сектор през 2012 г. се активизираха куриерски и логистични компании. DB Schenker договори разширяването си в Пловдив и в Русе, а българската компания Speedy – в София.
През 2013 г. се очаква да започне изграждането на нови 40 хиляди квадратни метра логистични площи за отдаване под наем.
„Липсата на качествени готови логистични площи ще доведе до стартиране на изцяло нови проекти в София и разширение на съществуващи логистични центрове в провинцията. Ограниченият обем ще бъде компенсиран частично от наличието на излишен капацитет в съществуващи предприятия“, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър „Индустриални площи“ във Forton. „През 2012 г. видяхме как нови инвеститори като швейцарската Reichle & De Massari в София, Pentax в Пловдив и гръцката Nobel в Елин Пелин заместиха производители, които трябваше да ограничат производствата си поради сложната икономическа ситуация в Европа. Смятаме, че добрата данъчна политика, наличието на нови производствени и логистични сгради и ниските разходи ще продължат да привличат и други компании в България“, допълни Гюрджиев.
„Инвестициите в автомобилната промишленост и електрониката са друга отчетлива тенденция от 2012, която ще продължи и през следващата година“, казва още той.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg