EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британските банки предупредени да орежат бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските банки предупредени да орежат бонусите

mail14:00 | 17.12.2010прегледи 920 коментарикоментари 0


Централната банка на Великобритания изпрати ясно послание към банките в страната да орежат бонусите за персонала и дивидентите в акции, за да могат да укрепят капитала си като поддържат кредитирането на бизнеса и домакинствата, съобщава Guardian.
Докато предупреждава банките, че е в техен „взаимен интерес” да заложат повече на приходите пред годишните бонуси, Банк ъв Ингланд предупреждава в два от годишните си анализи за потенциални негативи, предизвикани от внезапния ръст на разходите по кредитиране.
В доклада за финансовата стабилност, изготвян всяко полугодие, Централната банка на Великобритания посочва, че страната е само частично е засегната от европейската финансова криза, като се подчертава, че преразпределението на капитали представлява средносрочен риск, предаде Associated press.
Преразпределението на световните капитали увеличава опасността от прегряване в някои страни с нововъзникваща пазарна икономика, отбелязват още в доклада.
"Капиталите се наливат в надеждни активи и въпреки неотдавнашното увеличение, доходността на облигациите остана ниска в много от развитите икономики", посочва банката.
Банк ъв Ингланд призова търговските банки да изграждат постепенно устойчивост чрез задържана печалба, която би се увеличила, ако банките се въздържат от разпределяне на печалбата на акционерите и служителите.
Британските банки притежават относително малко облигации на затруднени страни, на общите заеми на такива икономики, включително отпускането на кредити на компании и домакинства, са големи.
Британските банки са отпуснали заеми за почти 300 милиарда британски лири (470 милиарда долара) за Франция и Германия, чиито банки имат по-големи позиции на пазарите на най-засегнатите икономики.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037