EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британските банки увеличават наполовина бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските банки увеличават наполовина бонусите

mail13:39 | 21.10.2009прегледи 504 коментарикоментари 0


Бонусите за 2009 г. в британската City bank ще бъдат увеличени с 50 %, година след предприети мерки за спасяване от банкрут, сочи доклад, цитиран от BBC.
Британският център за изследване на икономиката и бизнеса съобщи, че размерът на бонуси ще достигне 6 млрд. лири, което е с 2 млрд. лири повече от 2008 г. Увеличението се дължи на нарасналата печалба и по- малката конкуренция.
Предвидените бонуси все пак няма да стигнат нивата от 2007 г., когато са били 10.2 млрд. лири. Тогава работещите в City все пак са били повече и финансовите ресурси по- големи.
В същото време от Г20 настояват раздаването на бонуси да бъде обвързано с дългосрочни резултати. Въпреки това на последната среща на световните лидери в Питсбърг не е изготвен план за ограничаване на средствата, които банките биха могли да изплатят като допълнителни възнаграждения на служителите си, отбелязва изданието, подчертавайки, че именно за такава мярка настояват европейските правителства.
Система за оценка на изпълнението чрез изплащане на бонуси е сочена като една от причините, довели до икономическия спад, както в британските, така и в останалите банки по света, заради поеманите по- високи рискове и малкия потенциал от възвращаемост на направените инвестиции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg