EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

UK банкери ще плащат 50% данък върху бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

UK банкери ще плащат 50% данък върху бонусите

mail16:13 | 09.12.2009прегледи 520 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Алистър Дарлинг заяви, че ще принуди банките, които изплащат бонуси над £ 25 хил. да плащат данък в размер на 50%, предаде Bloomberg.
Все още има банки, които смятат, че техен приоритет е да изплащат значителни бонуси на хора, които и без това са високоплатени, заяви Дарлинг в парламента. Техен приоритет трябва да е възстановяването на фискалната им стабилност и да увеличат кредитирането, смята финансовият министър.
Това действие се предприема от лейбъристкото правителство като усилие да привлече симпатизанти преди изборите през юни 2010 г.  Задачата на Дарлинг е да намали рекордния бюджетен дефицит във Великобритания и то във време, когато хората са засегнати силно от рецесията, а също така да намери начин да възстанови парите от банките, които се възползваха от правителствения спасителен план по време на кредитната криза.
Няма банка, която да не се е извлякла полза, независимо дали е  била директна или косвена, заяви Дарлинг, който премахна данъка върху печалбата на трезорите. Давам им избор. Банките могат да използват печалбата, за да подкрепят капиталовата си база, но ако те настояват да плащат огромни бонуси, то тогава съм решен да върна парите обратно на данъкоплатците, заяви още той.
Въвеждането на новата такса влиза в сила от днес до 5 април ще бъде за сметка на работодателите. Тя засяга всички банки, включително и филиали на чужди банки във Великобритания, както и строителните компании в страната. Очаква се от този данък да се съберат близо £ 500 млн. от близо 20 000 банки в държавата.
През октомври месец Центърът за икономическо и бизнес развитие прогнозира, че бонусите във финансовия сектор могат да достигнат £6 млрд., което е с 50% ръст.



Тагове: банки, ръст, бонуси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg