EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бош ще строи завод в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бош ще строи завод в Сърбия

mail09:30 | 10.08.2012прегледи 721 коментарикоментари 0


Най-големият производител на авточасти в света - компания "Бош", ще строи завод в град Печинци в сръбската област Войводина, съобщи сръбският министър на финансите и икономиката Младжан Динкич, цитиран от агенция Фонет.
Динкич каза пред журналисти, че реализацията на първата голяма инвестиция на "Бош" в Сърбия, която ще възлиза на 71 милиона евро, ще започне тези дни, а Сърбия ще подкрепи проекта с уреждане на инфраструктурата.
Министърът съобщи, че е била огласена първата обява за конкурс за 25 инженери, които ще работят в завода, и покани всички машинни и електроинженери, които желаят да получат най-добра подготовка в Германия и да работят в първокласна компания, да се явят на конкурса. Динкич каза, че заводът трябва да бъде завършен до края на годината, през пролетта да бъде монтирано оборудването, а в средата на сладващата година да започне производството. Заводът ще има площ 22 000 квадратни метра и в него ще работят 620 работници.
"Това е добро начало за новото правителство, защото големи инвеститори идват с конкретни планове за реализация на своите инвестиции и осигуряване на работни места в Сърбия", каза Динкич и подчерта, че правителството ще продължи да стимулира създаването на благоприятен за инвестиции бизнес климат в страната.

 

 


Тагове: завод, Сърбия, Бош
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg