EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Борисов посрещна Вучич + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов посрещна Вучич + видео

mail10:31 | 01.06.2020прегледи 1175 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов посрещна президента на Сърбия Александър Вучич, който пристигна на еднодневно посещение в България по покана на премиера, съобщи пресслужбата на кабинета. Почетен шпалир приветства сръбския президент на летище София, където след кратка двустранна среща Вучич и Борисов предстои да отпътуват, за да инспектират по въздух напредъка по изграждането на АМ "Европа" и "Балкански поток".
Развитието на транспортната и енергийната инфраструктура е сред приоритетните теми в двустранните отношения между България и Сърбия. В началото на ноември миналата година премиерът Борисов прие поканата на президента Вучич и участва в официалното откриване на новоизградения автомагистрален участък по Коридор номер 10 от българската граница до Ниш, Сърбия. Борисов и Вучич разговаряха по приоритетните за двете страни теми и по време на срещата им през януари тази година в Истанбул, където участваха в церемонията по откриването на газопровода "Турски поток", допълниха от правителствената пресслужба.
Отличните двустранни отношения между България и Сърбия бяха потвърдени и при посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Белград през 2019 година, когато президентът Вучич удостои българския премиер с най-високото държавно отличие на Сърбия "Орденът на Република Сърбия" за изключителните заслуги на Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между двете държави, се посочва още в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg