EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Берлин изгражда „защитна стена” около Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Берлин изгражда „защитна стена” около Гърция

mail11:21 | 10.02.2010прегледи 762 коментарикоментари 1


Финансовите пазари се обнадеждиха след като от германското правителство потвърдиха, че възнамеряват да изградят „защитна стена” около Гърция с цел да се предотврати разрастването на кризата с бюджетната задлъжнялост, пише днес Financial times.
Държавен служител от немското правителство коментира, че стръмният спад на еврото и силният натиск върху цените на облигациите е предизвикателство за Берлин да предприеме „съществена стъпка” към справяне с кризата.
Притесненията на Германия са, че отливът на активи от Гърция, още повече от държавни облигации, може сериозно да засегне банките в страната, както и тези на други държави от Еврозоната.
Като водеща икономика в Еврозоната, от Германия се очаква да поеме водеща роля при оказването на  подкрепа на спасяването на Гърция, пише още изданието. Налице са и страхове, че бюджетната криза в резултат на натрупани големи дефицити може да засегне и други държави от Еврозоната като Испания и Португалия.
„В момента нашата задача е по- скоро да изградим „защитна стена”, която да прегради проблемите на кризата с бюджетния дефицит в Еврозоната, а не толкова да спасяваме Гърция,” коментира представителят на германското правителство, цитиран от Financial times. Той потвърди, че все още няма конкретен план. В същото време Великобритания и Швеция се дистанцираха от проблема, отбелязвайки че спасяването на Гърция е дело на МВФ.



 
Коментари
 
rumen - 10-02-2010 г. 11:48:51

Приятели, - Да отговорим на Гръцкия икономически удар интелигентно и по Български..., а не по Догановски с тютюнджийте.. ПЪРВА ФАЗА... - Да си спомним великия призив - "За бога братя не купувайте..., нищо гръцко...!!!" 1. Не купуваме нищо Гръцко от магазините... 2. Не ходим на почивка в Гърция..., даже на половин цена...!!! 3. Сваляме цените за Македонци и Албанци на половина и купуваме всичкия им зарзават...!!! 4. Бързо споразумение със Сърбия и Черна Гора за отваряне на "Транс граничен коридор" за Италия... 5. Пускаме още утре водата от яз. Кърджали, да залее Гърция…, „”Какво да правим – идват поройни дъждове…” 6. Да отрежем Пощенска, Алфа банк и Глобул... Като за начало да изтеглим всички депозити и прехвърлим всички телефонни номера в други компаний... - Това като за начало... ВТОРА ФАЗА... - През пролетта правим и... Блокади на Гръцката граница, с всякакви неизпълними искания...!!! - Използваме водата от Струма и Места за всякакви полезни и безполезни неща..., само и само да не те

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg