EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ фирма с награда от Майкрософт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ фирма с награда от Майкрософт

mail13:40 | 24.06.2011прегледи 961 коментарикоментари 0


Българската фирма “Абати” АД ще получи престижна награда на Годишната световна партньорска конференция на Майкрософт - най-очакваното и най-внушителното събитие за хиляди партньори на компанията от цял свят. Тази година събитието ще се проведе в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ) от 10 до 14 юли, съобщиха организаторите.
Общият брой на номинациите тази година е повече от 3 000. В надпреварата за наградите на Световната партньорска конференция (WPC) са взели участие 25 от общо 27 страни членки на ЕС с общо 746 номинации от ЕС. 55 от тях са от публичния сектор.
В категория “Майкрософт партньор на годината” ще бъде наградена фирма “Абати” АД, участник в консорциум „ЕЙ СИ ЕН КОНСУЛТИНГ” ДЗЗД, за успешно реализираната информационна система “Преброяване 2011 г”.
Решението е изградено с технологии на Майкрософт. Електронното преброяване, което се проведе през февруари тази година, предизвика голям обществен интерес и степента на участие от страна на гражданите далеч надмина очакванията. Общият брой на българите, преброени по Интернет, е 3 100 023, което представлява 41,2% от общия брой на хората, живеещи в България. Това е изключително висок резултат, за сравнение: средната очаквана стойност за държавите членки на ЕС е 20%.
Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България, поздрави Абати АД. Той отбеляза, че това е напълно заслужено признание и подчерта, че: „Масовото използване на електронното преброяване е още едно доказателство, че добре разработените и лесни за използване електронни услуги подпомагат взаимодействието между гражданите и администрацията. В допълнение спестяват време и средства на държавата и данъкоплатците.“
Специален гост на Годишната световна партньорска конференция на Майкрософт е сър Ричард Брансън, основател и президент на Virgin Group, който ще сподели своя опит с гостите.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg