EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско номиниран за световен ски курорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско номиниран за световен ски курорт

mail17:00 | 04.09.2013прегледи 721 коментарикоментари 0


Банско е номиниран за участие в конкурса "WordSkiAwards" за най-добър световен ски курорт, съобщиха от пресцентъра на община Банско.
Общо 21 държави са номинирани за участие в престижния конкурс. Те са избрани между общо 80 държави с развити ски - курорти. Номинираните курорти ще бъдат оценявани по четири критерия: най - добър ски - резорт, хотел, бутиков хотел и шале (Малки семейни хотели вили или хотели, обзаведени в стил "шале"). Измежду номинираните държавите са още Швейцария, Швеция, Австрия, Русия, Япония, Германия, Финландия и други
В категория най- добър ски - резорт България ще бъде представена от курортите Банско, Пампорово, Боровец и Витоша. В категория най- добър хотел от курорта Банско са номинирани „Кемпински Хотел Гранд Арена” , „Премиер” и „Лъки Банско”,от Боровец- х-л „Феста Уинтър Палас” и от Пампорово- хотел „Орловец”. В категория най- добър бутиков хотел от Банско е номиниран х-л „Тане”. В категорията най - добро "шале" са номинирани – „Шале Жора” и шале „Мира” от курорта Банско.
Победителите в престижния конкурс "WordSkiAwards", който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия” ще бъдат определяни чрез онлайн гласуване, което вече е стартирало. Банско също започна работа в тази насока, като курорта на югозапада може да бъде подкрепен от всеки фен чрез Facebook профила си. Спечелилите приза ще бъдат наградени на встъпителна церемония по награждаването, която ще се проведе в австрийския курорт Китцбюл на 16.11. 2013г., който е домакин и партньор на събитието.
Целта на конкурса е популяризирането на ски- туризма и стимулиране интереса на туристите към зимните курорти. В момента на туристическия пазар в световен мащаб са регистрирани общо 2 000 ски- курорта и над 6 млн. хотелски легла.
Община Банско приканва всички фенове на зимните спортове да гласуват за любия си курорт нa: http://worldskiawards.com/nominees/bulgaria.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg