EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банкер №1 на Финландия с кандидатура за ЕЦБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкер №1 на Финландия с кандидатура за ЕЦБ

mail16:00 | 18.02.2011прегледи 866 коментарикоментари 0


Управителят на финландската централна банка Ерки Ликанен няма да се кандидатира за председателския пост в Европейската централна банка (ЕЦБ) на мястото на Жан-Клод Трише, съобщи говорителят на министерството на финансите Юхо Романканиеми, цитиран от Франс прес.
Романканиеми, който е специален съветник на министъра на финансите Юрки Катайнен, заяви, че Финландия официално няма да подкрепя кандидат за поста, но е особено доволна, че нейният финансов одит и водеща роля се оценяват.
Името на 60-годишния Ликанен се споменава сред потенциалните наследници на французина Трише, чийто мандат изтича през октомври след 8 години начело на ЕЦБ. Ликанен обаче бе споменаван като алтернатива в случай на разногласия по някоя кандидатура.
Надпреварата за наследяването на поста на Трише започна съвсем отначало, след като германският фаворит, президентът на Bundesbank Аксел Вебер миналата седмица обяви, че се оттегля.
Миналия петък италианският министър на икономиката Джулио Тремонти подкрепи кандидатурата на управителя на италианската централна банка Марио Драги, определяйки я като "отлична", а Люксембург във вторник изтъкна, че "тя има всички шансове за успех".


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048