EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балчик: Верижни роботи в "Двореца"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балчик: Верижни роботи в "Двореца"

mail15:10 | 05.08.2015прегледи 1188 коментарикоментари 0


Архитектурно-парковият комплекс "Двореца" в Балчик става достъпен все повече и за хората с увреждания, съобщиха от държавния културен институт. По проект, спечелил финансиране от Агенцията за хората с увреждания, са доставени два от най-съвременните верижни роботи, които са в помощ за хора в инвалидни колички.
Новите съоръжения вече са преминали пробни тестове и са въведени в експлоатация. При поискване, се предоставят на посетители, съобщи директорът на културния център Жени Михайлова. Така "Двореца" вече разполага с три такива робота, като единият е закупен със собствени средства, а другите два - по проекта.
Единият от верижните роботи е предназначен само за вътрешни пространства и той обслужва посетителите в галерия "Тихото гнездо". Другите два могат да се използват, както за вътрешни, така и за външни пространства. Те са на разположение на всички желаещи да стигнат до едни от най-знаковите архитектурни културни паметници в комплекса - "Нимфеум" и параклиса "Успение Богородично". Дават възможност да се разгледани и всички градини в най-ниската южна част от бившата лятна резиденция на кралица Мария - "Английски двор", "Розариум", "Гетсиманска", както и всички останали забележителности, които досега са били недостъпни за хората с увреждания заради спецификата в инженерното изграждане на цялостния архитектурно - парков комплекс.БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg