EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аржентина увеличава минималната заплата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аржентина увеличава минималната заплата

mail10:41 | 06.08.2010прегледи 1171 коментарикоментари 0


Аржентинското правителство, профсъюзите и водещи индустриалци се споразумяха за увеличаване на минималната работна заплата с 23 процента, което е над два пъти повече от официално обявената годишна инфлация от 11 процента, съобщи Ройтерс.
Минималната заплата ще бъде увеличена на два етапа до 1840 песос (458 долара) месечно през януари в сравнение със сегашните 1500 песос. Първото увеличение ще бъде до 1740 песос и ще се извърши през септември.
Тази година е седмата подред, в която правителството увеличава минималната заплата.
Ляво - центристкото правителство на президента Кристина Фернандес де Кирхнер е критикувано, че занижава нивото на инфлацията в официалната статистика.
"Ще продължим да поддържаме покупателната способност на работещите, защото това е крайъгълният камък на нашата политика", заяви Кирхнер.
Миналата седмица тя обяви увеличение на пенсиите и социалните помощи в опит да поеме инициативата с популярни мерки, подкрепяни от опозицията с наближаването на президентските избори догодина, на които нейният съпруг и предшественик на президентския пост ще се опита да се върне на държавното кормило.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg