EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аналгин в основите на нов завод на „Софарма”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аналгин в основите на нов завод на „Софарма”

mail15:14 | 09.12.2010прегледи 1307 коментарикоментари 0


„Дайте някоя премия в повече за Коледа на работниците”. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към изпълнителния директор на "Софарма" и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев.
Министър- председателят присъства на първата копка на новия завод на фармацевтичната компания. Борисов благодари на Донев за спазеното обещание да не съкращава работници и подчерта, че инвестицията от 70 млн. лв. в новия завод ще осигури още 420 работни места.
Надяваме се тази инвестиция да повиши и вашите доходи, каза още на служителите на "Софарма" Борисов, като им пожела хубави празници.
От своя страна, Донев коментира, че с този завод, който трябва да бъде пуснат в експлоатация в средата на 2012 г., ще приключи пълното обновление на "Софарма" като модерен фармацевтичен производител. „Това е 12-ият ни завод, така че съм сигурен, че ще се справим”, каза още изпълнителният директор на компанията. Според очакванията му фирмата ще приключи 2010 г. с около 12 % ръст и ще бъдат открити нови работни места.
Икономическият министър Трайчо Трайков изрази задоволство, че все повече нови обекти в нашата икономика попадат в приоритетните категории- информационни и високи технологии, еко- и зелени технологии, както и такива, свързани с човешко здраве. Този завод попада дори в две категории- за здравето на човека, а освен това е свързан с много технологии, които щадят околната среда, допълни Трайков. Той изтъкна като допълнителен плюс, че фармацевтиката е с много голям принос за износа.
В основите на новия завод на фармацевтичната компания беше поставен метален орнамент с хапче аналгин в него.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159