EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

70 млн. лв. за нов завод на „Софарма”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

70 млн. лв. за нов завод на „Софарма”

mail17:30 | 06.12.2010прегледи 1103 коментарикоментари 0


70 млн. лв. ще инвестира "Софарма" в нов завод за твърди лекарства в София. Той ще бъде пуснат в експлоатация в средата на 2012 г. Стартът на строежа ще бъде даден на 9 декември 2010 г. в индустриалния район на София от премиера Бойко Борисов и изпълнителния директор на "Софарма" Огнян Донев, съобщи Стандарт Нюз.
В основите на завода те ще положат метална капсула, като послание към поколенията, по стара българска традиция. В капсулата е поставен един от знаковите продукти на "Софарма", най-търсеното българско лекарство - аналгин.
Строежът на нови предприятия е сигнал за оживление в икономическия живот на страната, което идва единствено от компаниите, които инвестират в модернизация на мощностите и ново производство. Очакваният капацитет на новия завод са 4 млрд. таблетки годишно, като ще се произвеждат над 100 лекарства.
След пускането в експлоатация на новия завод ще бъде осигурена работа на 420 души. С построяването на новия завод за твърди лекарства приключва пълната модернизация на производствените мощности на "Софарма". Това е тринадесетият завод от структурата на компанията в съответствие със стандартите GMP. "Софарма" запазва устойчива позиция на традиционните си пазари и реализира свои продукти на нови пазари като Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Австрия.
Текат процедури по регистрации за Финландия и Китай. Разширяването на пазарите и на продуктовото портфолио доведе до 12% ръст на продажбите. Оборудването за производство на завода ще бъде последно поколение с висока автоматизация и производителност.
Заводът ще бъде построен в екологична паркова среда с нова генерация енергоефективни сгради, с използване на енергоспестяващи технологии и материали за по-ниско замърсяване на околната среда. За този инвестиционен проект "Софарма" вече получи сертификат за Инвеститор първи клас.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037