EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Американски посланик заплашва Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американски посланик заплашва Германия

mail06:25 | 14.01.2019прегледи 760 коментарикоментари 0


Посланикът на САЩ в Германия Ричард Гренел е изпратил писма до германски компании, в които предупреждава за възможността да им бъдат наложени санкции от Вашингтон заради подкрепата за изграждането на газопровода „Северен поток-2“. Текстът на съобщението в неделя бе публикуван от вестник Bild am Sonntag.
„Подчертаваме, че ако компаниите, които подкрепят руския енергиен сектор, участват в каквито и да е [релевантни проекти], това може да доведе до санкции“, пише Гренел. Според него, "ако европейските доставки на газ през Украйна станат излишни поради пускането на "Северен поток 2 "и" Турски поток ", Киев ще загуби значението си в областта на политиката за сигурност, което ще увеличи риска от интервенция на Русия."
Според Гренел "фирми, подкрепящи двата проекта, подкопават сигурността на Украйна и Европа".
Неделното издание информира, че писмата, съгласувани с американските власти, са изпратени до много германски компании, които от своя страна ги приемат за изнудване. "Писмата не трябва да се възприемат като заплаха, а като ясен израз на политическата позиция на САЩ", заяви представител на американското посолство във връзка с тази публикация.

източник: агенция Фокус


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg