EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

АМ "Русе-В.Търново" - най-важен проект за Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Русе-В.Търново" - най-важен проект за Русе

mail12:02 | 05.03.2019прегледи 859 коментарикоментари 0


На територията на област Русе се изпълняват ключови инвестиционни проекти в областта на пътната инфраструктура. Най-важният от тях е магистралата „Русе - Велико Търново“, с която са тясно свързани проектът за нов мост на р. Дунав край Русе и тунелът под връх Шипка. Това е новата икономическа ос в България, новият коридор за бизнес по линията Свиленград - Хасково - Стара Загора - Габрово - Русе – Букурещ, коментира регионалният зам.-министър Николай Нанков в Русе.

Проектът за магистралата „Русе - Велико Търново“ все още е в плен на съдебните процедури, тъй като решението за ОВОС се обжалва. На 30 ноември ВАС отхвърли внесените жалби. На 30 януари 2019 г. обаче постъпи касационна жалба, като в законоустановения срок АПИ депозира отговор пред 5-членния състав на ВАС. Очаква се решението на съда.

Програмата на АПИ предвижда през 2019 г. да стартират обществените поръчки за избор на изпълнител на строително-монтажните работи и на строителния надзор при проектирането и строителството на участъка от магистралата от Русе до Бяла и обходния път на града. Дължината на трасето е 76,2 км, а индикативната стойност за двата проекта е около 670 млн. лв. без ДДС, информира Нанков. 

През тази година ще завърши рехабилитацията на републиканския път Русе – Бяла, по който в момента преминават по около 5000 тежкотоварни превозни средства ежедневно и ще бъде алтернативен на магистралата, коментира още зам.- министър Нанков. До месец ще приключи разширяването на пътя Русе – Мартен, на входа за Дунав мост. През тази година ще бъде направен и проект за основен ремонт на Дунав мост. Предстои да стартират обществени поръчки за рехабилитация на общо 40 км от пътя Русе – Кубрат, която ще се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg