EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия иска да отнеме хранилище на Газпром

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия иска да отнеме хранилище на Газпром

mail18:45 | 08.07.2022прегледи 1313 коментарикоментари 0


Австрия се подготвя да отнеме от "Газпром“ огромно хранилище за природен газ, което се намира в района на Хайдах край Залцбург, информира Ройтерс.

Руският енергиен гигант може да загуби контрол над съоръжението, защото не изпълнява поетите задължения да запълва с газ определена част от капацитета му, обяви  австрийското правителство.

"Ако не го запълват с газ, то капацитетът му трябва да бъде предоставен на други клиенти. Това е критично важна инфраструктура. Ние се нуждаем от нея сега, при тази криза", заяви министърът на енергетиката на Австрия Леоноре Гевесле и добави, че е започнала процедура по отстраняването на "Газпром" от хранилището. 

Австрия получава около 80 процента от доставките си на природен газ от Русия. След като тя предприе военна агресия в Украйна, управляващите във Виена отправиха критики към Москва, че използва газовите доставки като енергийно оръжие. На фона на опасенията, че Русия ще ги спре, Австрия се опитва да си осигури алтернативни източници на природен газ и спешно да запълни газовите си хранилища, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg