EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австралия отново ще лети с Airbus A380

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралия отново ще лети с Airbus A380

mail13:30 | 23.11.2010прегледи 786 коментарикоментари 0


Австралийският авиопревозвач Qantas ще възобнови този уикенд полетите на някои от самолетите Airbus A380, които спря да използва, след като двигателят на една от машините се възпламени по време на полет в началото на месеца, предадоха световните агенции.
Qantas отново ще използва четири от шестте си самолета А380 до Коледа, като първите извършвани полети ще са от Сидни за Лондон през Сингапур.
Останалите два самолета ще останат приземени, тъй като инженерите продължават проверките на двигателя Rolls-Royce - Trent 900.
Главният изпълнителен директор на компанията Алън Джойс съобщи днес, че Qantas няма да промени поръчката си за два нови А380, които трябва да бъдат доставени до края на годината и още два, които се очакват през 2011 година, отбелязва ДПА.
Новите машини ще са с двигатели Rolls-Royce - Trent 900, каквито са и на останалите А380 на Qantas.
Австралийската авиокомпания Qantas спря от полети всичките си самолети от този модел на 4 ноември, след приземяването по спешност в Сингапур на един от тях поради авария в двигателя. Qantas отбеляза, че програмата й за проверка на двигателите изцяло съответства на директивата на Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ) за двигателите Trend 900 на Rolls-Royce.
Преди седмица от Airbus, най- големият производител на самолети в Европа, съобщиха, че ще търсят пълна компенсация от Rolls-Royce Group PLC за направени извънредни логистични разходи в резултат от проблемите с двигателя Rolls-Royce Trent 900, монтиран на A380 супебджъмбо на австралийските авиолинии Qantas Airways.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg