EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инспектират Rolls-Royce двигателите на Airbus A380

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инспектират Rolls-Royce двигателите на Airbus A380

mail13:00 | 11.11.2010прегледи 482 коментарикоментари 0


Европейската агенция за авиационна безопасност (ЕААБ - EASA) препоръча многократни инспекции на двигателите на Rolls-Royce в самолетите Airbus A380 предвид предварителните резултати от разследването на повредения реактор на авариралия самолет на австралийската авиокомпания Qantas, предаде Франс прес.
Тези проверки показват, че маслото на двигателя най-вероятно се е запалило и е причинило повреда на диска на турбината, се казва в съобщение на ЕААБ, поместено в сайта на агенцията. Поради това се препоръчват "неколкократни инспекции" на различните "етажи" на реактора, както и на хидравличните вериги, за да не се допусне използване на двигателя, ако бъде открита някаква аномалия.
Qantas обяви, че е променила плановете си за международните полети и е решила да спре своите самолети А380, докато няма "абсолютна сигурност" за тяхната безопасност. Авиокомпанията спря от полети всичките си самолети от този модел миналия четвъртък, след приземяването по спешност в Сингапур на един от тях поради авария в двигателя. Qantas отбеляза, че програмата й за проверка на двигателите изцяло съответства на директивата на ЕАББ да двигателите Trend 900 на Rolls-Royce.
Вчера германската авиокомпания Lufthansa е сменила двигателя Rolls-Royce на един от самолетите си Airbus A380, след като при технически преглед е бил установен проблем.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg