EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Airbus иска пълна компенсация от Rolls-Royce

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Airbus иска пълна компенсация от Rolls-Royce

mail14:30 | 19.11.2010прегледи 586 коментарикоментари 0


Airbus, най- големият производител на самолети в Европа, съобщи, че ще търси пълна компенсация от Rolls-Royce Group PLC за направени извънредни логистични разходи в резултат от проблеми с двигателя Rolls-Royce Trent 900, монтиран на A380 супебджъмбо на австралийските авиолинии Qantas Airways, съобщи The Wall Street Journal.
“Ние правим извънредни усилия да задържим производствения си поток и да помогнем на нашите клиенти да продължат да работят,” коментира говорителят на Airbus Стефан Счафрат. „Затова ще настояваме да получим първа компенсация,” допълва още той.
Също днес стана ясно, че самолетът на австралийската авиокомпания Qantas, в чийто двигател възникна проблем на 4 ноември, е могъл да експлодира във въздуха, тъй като при инцидента се е скъсал маркуч за горивото, съобщават австралийски медии, цитирани от Франс прес.
Според в. "Сидни морнинг хералд" първоначалните официални информации за инцидента показват, че елементи на избухналия двигател на компанията Rolls-Royce са пробили крилото на самолета, като за малко са се разминали с резервоара, но са прекъснали маркуч за захранване с гориво.
Qantas отказа да коментира щетите по самолета, с който пътуваха 466 пътници и членове на екипажа, нито потвърди информациите, че по време на инцидента в пилотската кабина са постъпили над 50 сигнала за тревога.
Експерти, цитирани от австралийското радио Ей Би Си (АВС) и "Сидни морнинг хералд" посочват, че е била достатъчна една искра, за да се запали резервоарът и самолетът да избухне във въздуха.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg