EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Transparency ще наблюдава Тракия, Марица и Струма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Transparency ще наблюдава Тракия, Марица и Струма

mail12:20 | 07.10.2009прегледи 726 коментарикоментари 0



Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и изпълнителният директор на Transparency International  - България Диана Ковачева подписаха Споразумение за сътрудничество между министерството и асоциацията.
Министър Росен Плевнелиев съобщи, че експерти на асоциацията ще участват в изготвянето на тръжната документация за магистрала “Тракия”. Техни представители ще могат да участват и в тръжната комисия за строителството на магистралата.
Министърът посочи, че споразумението ще обхване и другите големи инфраструктурни проекти - магистралите “Тракия”, “Марица”, “Струма”, както и проектите по оперативната програма “Регионално развитие”.
Представители на Transparency International ще помагат на МРРБ и с експертна помощ за предотвратяване на корупционни практики.
Диана Ковачева отбеляза, че споразумението се подписва пет години след като асоциацията е започнала наблюдението си върху сделката за магистрала "Тракия". Тя допълни, че независимият граждански контрол върху стратегическите сделки с обществено значение е една от техните запазените марки.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg