EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Saab" очаква преговори с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Saab" очаква преговори с България

mail14:05 | 16.06.2017прегледи 1022 коментарикоментари 0


Шведската корпорация "Сааб" очаква да започне преговори с българското правителство през следващите няколко месеца, за да му достави нови изтребители „Грипен“, предаде Reuters.
Предишното служебно правителство в София съобщи, че преговорите трябва да започнат за покупката на осем изтребителя „Грипен“, но настоящият министър-председател Бойко Борисов постави под съмнение дали София ще се впусне в споразумението на сума от 1,5 млрд. евро.
Министерството на отбраната в търсене на заместител на остаряващите съветски изтребители Миг-29 избра шведските самолети пред предложенията на САЩ и на Португалия за продажбата на втора ръка американски изтребители Ф-16, както и пред италианското предложение за втора ръка „Юрофайтър Тайфун“.
„Надяваме се и очакваме да бъдем извикани за преговори, най-вероятно след лятната почивка“, заяви Магнус Люис-Олсон, председател на „Сааб“ за Европа. „Ако България иска бърза доставка, тогава е ясно, че се надяваме преговорите да започнат колкото се може по-скоро, защото трябва да построим самолетите“, посочи той.
Люис-Олсон посочи, че „Сааб“ е готов да обсъди различните възможности за финансиране, включително и на разсрочено плащане и ще бъде готов да достави четири изтребителя 18 месеца след подписването на договора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg