EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

RAI с ласкав репортаж за Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RAI с ласкав репортаж за Варна

mail14:32 | 13.03.2017прегледи 723 коментарикоментари 0


„Добре дошли във Варна, градът на младите”. Така е озаглавен репортажът, който екип на италианската телевизия RAI подготви за титлата ЕМС. Журналистът Летисия Паскале определя в своя материал Варна като перлата на Черно море, а също така и градът с най-ниска средна възраст – повече от 1/3 от населението е между 15 и 29 години. Тя разказва за университетите с общо 40 000 студенти, от които 4 000 чуждестранни.

 В „Социалната Чайна“ младежите могат да обогатят своите социални, лични и комуникативни умения, да открият позитивно отношение и да започнат своята първа работа, споделя пред камерата на RAI Стояна Стоева, автор на проекта за чайната.

Ася Захариева, от Алтернативно пространство ХАЛЕ 3, разказва, че са необходими много повече места за младите хора, за да не стоят пред компютрите.

Представителят на Община Варна в УС на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица 2017” Биляна Раева добавя, че Варна се променя позитивно с доста добри темпове, за разлика от други градове. По нейни данни, градът разполага с над 24 социално заети фондации и многобройни фестивали за музика, театър, танци и изкуство.


Тагове: Варна, RAI, репортаж
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg