EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nestle намалява захарта в зърнените закуски

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nestle намалява захарта в зърнените закуски

mail17:15 | 16.10.2012прегледи 523 коментарикоментари 0


Cereal Partners Worldwide (CPW SA), съвместното дружество на Nestlé SA и General Mills Inc, производител на Нестле Зърнени закуски, пое ангажимент да намали съдържанието на захар на 9g или по-малко на порция на двадесет марки Нестле Зърнени закуски, популярни сред деца и тийнейджъри, до края на 2015 година. Това означава намаляване на съдържанието на захар с до 30% в продукти с марки като NESQUIK, CHOCAPIC, CHEERIOS, LION и COOKIE CRISP. Обявената промяна ще бъде съпроводена и с други подобрения в хранителната стойност на продуктите – най-вече превръщайки пълнозърнестите култури в основна съставка при всички подобрени рецепти.
Съдържанието на Калций на порция ще бъде увеличено до минимум 15% от препоръчителния дневен прием, който е различен в различните държави по света. В Европейския съюз 15% от препоръчителния дневен прием е 120mg на ден. Съдържанието на Натрий също ще бъде намалено до 135mg или по-малко на порция.
От 2003 г. насам компанията намалява с 9 000 тона захарта и почти 900 тона Натрий, използвани в производството и в същото време добавя повече от 3.4 млрд порции пълнозърнести култури.
CPW подпомага потребителите да увеличат приема на пълнозърнести култури, осигурявайки минимум 8g за порция в повечето марки Нестле Зърнени закуски. Различни проучвания сочат, че въпреки препоръките на здравните органи по света за по-висока консумация на пълнозърнести продукти като част от балансираното хранене, все още девет от десет души не консумират достатъчно такива.
Потребителите имат възможност да се запознаят с ясно указани на всяка опаковка Нестле Зърнени закуски цифри и факти, които дават информация за съставките и хранителния профил на всеки продукт. Въпреки намаляването на съдържанието на захар, енергийната стойност на продуктите се запазва.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164