EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IT индустрията в България с троен ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IT индустрията в България с троен ръст

mail09:01 | 03.11.2016прегледи 764 коментарикоментари 0


„Нашата страна е известна в цял свят със своите високо квалифицирани софтуерни специалисти. Към момента 10 000 технологични компании оперират на пазара в България, като приходите са нараснали с 5% и са около € 5.5 милиарда за тази година. Софтуерният сегмент се развива изключително динамично и за последното десетилетие е утроил своите размери. Специалистите заети във високотехнологични компании към момента са близо 50 000, но за да можем да наблюдаваме бъдещо развитие на сектора са необходими поне още 20 -30 000 ИТ таланти. Платформи като предстоящата международна конференция ISTA 2016 са отлична възможност за всеки, който работи и иска да се развива в индустрията, да се срещне с водещи представители на международни компании. По този начин можем да обменим безценен опит, като отправим поглед към глобалния пазар и как можем да пренесем най-добрите практики в страната ни.“, коментира Георги Гергинов, изпълнителен директор на NaXex Technological Development.

Той отбеляза, че развитието на ИТ индустрията в България е от ключово значение за позиционирането на страната ни на световната технологична карта.

Сфотуерната компания ще представи най-новите тенденции в технологичната индустрията по време на международната конференция ISTA, която ще се проведе на 15 и 16 ноември 2016 г. в София.

Компанията наблюдава непрестанното развитие на едни от основните двигатели на четвъртата индустриална революция - навлизането на смарт устройствата в бизнеса, събирането и обработката на big data, облачните технологии и свързаността на всички устройства. България има бързо разрастващ се ИТ сектор, което позволява чрез натрупания опит и познания да бъдат използвани най-новите технологии за органично развитие на индустрията и създаване на оригинални продукти за износ на световния пазар.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg