EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

iPad - смяна на поколенията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iPad - смяна на поколенията

mail10:20 | 06.01.2011прегледи 1188 коментарикоментари 0


Персоналните компютри в безброй различни форми над 30 години властваха над света на компютрите.
На изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, което се провежда тази седмица, обаче се откроява тенденция, сочеща че неоспорваното господство на персоналните компютри се приближава към края си, съобщава ДПА.
Революцията на таблет компютрите, започнала с възторженото посрещане на iPad на Apple през последните седем месеца, е най-ясният сигнал за тази "смяна на поколенията".
Технологични компании от всякакъв вид използват най-голямото изложение през годината, за да бомбардират 150-те хиляди посетители с таблет компютри с различна големина и форма.
Показателни за настъпващата промяна са плановете на Intel и Microsoft - двата гиганта, които са на върха на компютърния свят от десетилетия.
Според главния изпълнителен директор на Intel Пол Отелини тази година на пазара ще излязат над 100 нови таблет компютъра, основаващи се на Oak Train - новата архитектура на компанията, чието създаване бе обявено миналата година.
При откриването на изложението главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър пък представи версия на Windows, оптимизирана за работа с чиповете ARM, които се използват при повечето таблет компютри.
Друга тенденция на изложението са телевизорите, даващи възможност за достъп до интернет, заобикаляйки добрия стар персонален компютър, посочва ДПА.
Смартфоните също се превръщат в алтернатива на обикновения компютър, тъй като екраните им стават по-големи и по-светли, а процесорите - по-бързи.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158