EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петте най-успешни технологии за 2010

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петте най-успешни технологии за 2010

mail13:40 | 29.12.2010прегледи 1237 коментарикоментари 0


Иновациите не знаят кой ден е. Също така е вярно, че никога не е възможно да се предскаже кои ще бъдат най-интересните събития през годината. О, да - годините на спекулация прогнозираха появяването на iPad на Apple през миналия януари. Но дали действително някой е имал предвид точно този iPad?

В края на годината Reuters прави обобщаваща класация на най- успешните технологични събития през приключващата година.

1. Социалните мрежи

2010 г. беше годината за франчайзинг на Facebook. Социалната мрежа нарасна до зашеметяващите 500 млн. регистрирани потребители. Безпощадният към личната информация изпълнителен директор Марк Зукърбърг изпревари дори по- лошия от него Джулиън Асанж от WikiLeaks и получи приза на сп. Time „Човек на годината”.
2010 г. безспорно беше година на утвърждаване на социалната мрежа. Тези малки услуги успешно се наложиха в ежедневието на милиони хора и изместиха традиционния смисъл на „общност” в посока на представяне между непознати, които споделят общи интереси.

2. Виждаш ли ме сега?

Skype имаше големи проблеми в края на годината, но интернет пионера в телефонията заяви готовност да доставя в широк мащаб най- примамливата комбинирана услуга от мобилен видео конферентен трансфер на данни от всяко място. Видео разговорите са голям хит в годините на уебкамерите. И след като смартфоните утвърдиха удобството при разговорите навсякъде, то единствената пречка остава преносът на информация.

3. Отиват ли ми тези очила?

Много хора се опитаха да наложат мнението, че 3D телевизорите са следващото голямо технологично откритие. Действително бяха голямо събитие на потребителските изложения за електроника, но не и в домовете на купувачите. 2011 г. ще бъде по- скоро година на формираме или разбиване на убежденията, че хората, които наскоро си купиха HD телевизори ( тъй като беше наложително) вече е време да направят нови покупки.

4. Таблетите са от значение

Такова съобщение направи един потребител. Продължаваме напред.

5. Четенето още е на мода

Кой би предположил, че четенето на дълги статии отново ще бъде популярно в годината на постовете от 500 думи в блоговете и 140 - те знака в Twitter? „Експлозията на мисленето в кратка форма катализира по- дългата форма като медитация. Бъдещето на дългите медийни формати е светло,” подчертават експерти, цитирани от Reuters.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg