EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GD доставя 227 военни машини на Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GD доставя 227 военни машини на Румъния

mail13:39 | 22.01.2018прегледи 6539 коментарикоментари 0


General Dynamics European Land Systems подписа договор с румънските въоръжени сили за доставка на 227 военни бронирани машини PIRANHA 5 в шест различни конфигурации. Договорът е на обща стойност от над 1 млрд. долара и е част от плана на румънската армия за модернизиране на сухопътните войски с военни бронирани машини.

Модерните бойни машини PIRANHA 5 ще бъдат произведени в Румъния в рамките на стратегическо сътрудничество и трансфер на технологични проекти между General Dynamics European Land Systems - Mowag и румънската компания Uzina Mecanică Bucureşti (UMB).

От 2006 г. румънските въоръжени сили разполагат с варианти на бойни машини PIRANHA, които се използват за различни мисии в страната и чужбина, доказвайки надеждността и ефективността им.

"Румънската армия е един от най-важните потребители на PIRANHA в Европа. За нас е голяма чест да подпишем този договор, тъй като той отразява доверието и удовлетвореността на румънската армия от нашите машини", сподели Оливър Дюр, вицепрезидент на военните бронирани машини и управляващ директор на General Dynamics European Land Systems - Mowag.

"С тази стъпка поставихме основите на едно устойчиво сътрудничество с доверен партньор, който има значителен индустриален принос в Румъния", каза Томас Кауфман, вицепрезидент на General Dynamics European Land Systems International Business & Services. "Обменът на технологии и местното производство на военните машини представляват изключителна възможност за румънското индустриално производството."

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg