EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

EVN България монтира ‘’водоохлаждаща кула’’

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

EVN България монтира ‘’водоохлаждаща кула’’

mail12:15 | 23.05.2013прегледи 589 коментарикоментари 0


EVN България Топлофикация монтира ‘’водоохлаждащата кула’’ като част от първия проект за предлагане на централизирано охлаждане в България ‘’Smart Cool’’. Това съобщи компанията. Първият клиент на ''Smart Cool’’ в България е административната сграда на районно кметство „Тракия” в Пловдив.

Водоохлаждащата кула поддържа постоянни параметри на температурата в охладителния център и е част от основното оборудване на абонатната станция за охлаждането. Доставената кула е с тегло над 2200 кг и беше монтирана на покрива на административната сграда. Водоохлаждаща кула от този тип е нова за България и е специално изработена за проекта предвид спецификите на монтажа. Тя е доставена от водещ европейски производител и е на стойност над 37 000 лв.
Компанията работи по проекта за централизирано охлаждане от 2011 г. За първи път в България топлинната енергия, предлагана от новата високоефективна когенерационна централа на дружеството, се преобразува посредством абсорбционна машина в енергия за охлаждане през летните месеци.
„Smart Cool” е приложим в сгради, с изградени централни вътрешни климатични инсталации за охлаждане като най-подходящи за целта са административни и бизнес сгради, търговски центрове, молове, хотели, болници и др. Предварителните калкулации сочат, че този начин на охлаждане е по-евтин с около 20% спрямо съществуващите технологии за охлаждане.

Като следващ етап от реализиране на пилотния проект „Smart Cool” в Пловдив е доставката и монтирането на абсорбционната машина. Проектът се очаква да бъде завършен до средата на лятото, когато сградата на районното кметство ‘’Тракия’’ в Пловдив ще бъде първата централно охлаждана сграда в България..

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg