EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ernst& Young премълчала нарочно банкрута Lehman Brothers?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ernst& Young премълчала нарочно банкрута Lehman Brothers?

mail14:30 | 21.12.2010прегледи 1161 коментарикоментари 0


Прокурори от Ню Йорк са на път да подадат граждански искове срещу одиторската компания Ernst&Young във връзка с предполагаемата й роля при банкрута на инвестиционната банка Lehman Brothers, съобщи The Wall Street Journal. Според главния прокурор на щата Ню Йорк Андрю Куомо, една от четирите най- големи одиторски компании е помогнала на инвестиционната банка да заблуди клиентите си, потвърждавайки отчета, в който банката е прикрила финансовото си положение, твърдят запознати източници, цитирани от изданието.
Главният прокурор на Ню Йорк е близо до предявяване на обвинение, което ще бъде първото по рода си срещу одиторска компания, свързана със събитията около последната финансова криза. Подозренията на следователите са, че Lehman преднамерено е занижил риска в отчета си за инвеститорите, а от Ernst & Young са си затворили очите, отбелязва в. Ведомости.
Службата на Куомо проучва сделки, с помощта на които банките са скрили дълговете в своите счетоводни баланси преди края на отчетния период, с цел финансовото им положение да изглежда по- добро, отколкото в действителност е. През тази година щатската прокуратура поиска информация от Bank of America, за която по- рано беше съобщено, че е направила шест подобни сделки. Съмнения за подобни счетоводни операции, използвани от Lehman Brothers, има и за JPMorgan Chase.
Lehman Brothers беше един от най- големите клиенти на Ernst & Young, като счетоводната фирма е спечелила приблизително $100 млн. в такси за одит при работата си от 2001 до 2008 г., информират запознатите източници на The Wall Street Journal.
Изданието предполага, че Ernst & Young ще се опита да сключи предварително споразумение. От компанията не са коментирали случая. Говорителят на Lehman Brothers също е отказал да коментира.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162