EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Deutsche Post ще доставя и електронни писма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Deutsche Post ще доставя и електронни писма

mail09:12 | 15.01.2010прегледи 1345 коментарикоментари 0


Германската компания за пощенски услуги и логистика Deutsche Post AG, която е една от най-големите в света, ускори плановете си да събира писма по електронен път, а след това да ги доставя в хартиена форма, предаде ДПА.
Deutsche Post се нуждаеше от одобрението на правителството, за да таксува клиентите с 0,46 евро ($ 0,66 ) за всяко електронно писмо.
Клиентите ще изпращат писмата по интернет на пощенски клон, където те ще бъдат отпечатвани, поставяни в плик и доставяни до офиси или на частни адреси от традиционните пощальони на велосипеди.
Цената е по-ниска от стандартната в Германия такса от 55 евроцента за писмо с тегло до 20 грама.
Говорителят на Deutsche Post Дирк Клазен посочи, че цената е по-ниска от стандартната, тъй като клиентите ще "доставят" сами пощата си до клоновете по интернет.
Услугата ще бъде удобна за големи компании като застрахователите, които търсят по-евтини начини за доставяне на огромно количество поща.
Клазен определи услугата като "хибрид", тъй като Deutsche Post планира и изцяло електронна услуга, при която писмата ще бъдат доставяни като e-mail.
Компанията посочи, че подателите вероятно ще плащат за тази услуга, тъй като Deutsche Post ще може гарантира защитата на доставката при правен спор, докато в момента е невъзможно да се докаже правно, че безплатният e-mail е пристигнал на адреса.
Очаква се хибридната услуга да бъде пусната през пролетта, а изцяло електронните писма ще могат да се изпращат през лятото.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg