EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Amazon понижи цените на електронните четци на книги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Amazon понижи цените на електронните четци на книги

mail14:00 | 22.06.2010прегледи 1467 коментарикоментари 0


Amazon.com Inc. и Barnes & Noble Inc. намалиха цените на електронните устройства за четене на книги в отговор на заплаха от пускането на пазара на компютърния таблет на  Apple - iPad, съобщи Reuters.
Акциите на двете компании се понижиха с около 3 % след като инвеститорите се уплашиха, че формиралата се конкуренция може да намали интереса на потребителите към електронните книги, което е най- бързо развиващия се сегмент на книжната индустрия.
Печалбата от електронния четец Nook на Barnes & Noble и Kindle на Amazon са относително скромни, отбелязват анализаторите. Самите устройства са важни за привличането на купувачи на книги, подчертава Reuters.
 Презентираният през април iPad на Apple също може да бъде използван като електронен четец. Продажбите на устройството достигнаха над 2 млн. единици през първите 60 дни. 
Издателската верига Barnes & Noble, която регистрира спад на продажбите на физически книги в последно време, залага на ръст на пазара на електронни книги.
От друга страна конкуренция на iPad, Nook и Kindle е продуктът на Sony Corp. - Reader device. Експерти в областта дори прогнозират, че конкуренцията предстои да се разшири до края на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg