EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

9 млн. са реално безработните в Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

9 млн. са реално безработните в Италия

mail09:45 | 14.09.2022прегледи 581 коментарикоментари 0


Над девет милиона души в Италия изпитват сериозни затруднения да си намерят работа, предаде агенция АНСА, позовавайки се на  доклад, публикуван от Фондация Ди Виторио на профсъюза „Обща италианска конфедерация на труда“ (CGIL).

В доклада се казва, че през 2021 г. 16% от населението е било без работа, което е много повече от официалните данни за безработица от 9,5%.

Това е така, защото официалните данни включват само хора, които активно търсят работа, докато фондацията е преброила и много други групи хора, които не са активни на пазара на труда и безработни, като например тези, които са загубили надежда да намерят работа.
Според доклада през миналата година почти 4,3 милиона души са били безработни в Италия, но само 2,3 милиона от тях са били официално считани за безработни.

В доклада се казва, че има още 4,9 милиона души, които изпитват затруднения при намирането на работа, въпреки че имат работа, като например тези на договор на непълно работно време, които искат договор на пълен работен ден, и много от хората с временна работа - общо над 9,1 милиона.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg