EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

800 млн.лв. годишно нужни на пътищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

800 млн.лв. годишно нужни на пътищата

mail17:40 | 26.10.2016прегледи 717 коментарикоментари 0


Пътните ремонти, които бяха извършени през този строителен сезон с отпуснатите от държавния бюджет допълнително 145 млн. лв. обхванаха над 330 км пътища в Северна и Североизточна България, съобщи министър Лиляна Павлова. Общо по различните програми на Агенция „Пътна инфраструктура“ са ремонтирани около 630 км пътища. Оттук нататък всяка година целево ще се отделят средства, тъй като пътната мрежа в тази част на България е значително по-лоша в сравнение с южната част на страната, подчерта тя.

Извършените ремонти са по всички видове пътища, автомагистрали, а отделно от това са ремонтите на мостове, виадукти и съоръжения. „Инвестирали сме 400 млн. лв. приблизително за ремонти на пътища от всякакъв клас, както и за ремонти, на тунели и виадукти. Над 15 са ремонтираните малки мостови съоръжения, поясни министърът.

Инж. Лазар Лазаров допълни, че са ремонтирани 28 пътни участъка, мостови съоръжения и тунели в областите Велико Търново, Видин, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, както и на магистралите „Тракия“ и „Хемус“. Той обърна внимание, че през тази година с 5 млн. лв. бяха изпълнени етапи 1, 3 и 5 от рехабилитацията на Аспаруховия мост във Варна, който не е ремонтиран от 40 години.

С осигуреното от Министерския съвет финансиране се изгражда дясното платно на надлеза над жп линията София – Бургас на път II-18 при Казичене – в участъка от Северната скоростна тангента до АМ „Тракия“. С целево финансиране се прилагат и мерки за подобряване на пътна безопасност по републикански пътища в страната – монтират се нови еластични огради, полага се маркировка, а участъци с наличие на аквапланинг ще се ремонтират основно.

Необходимите средства за поддържане на републиканските пътища в добро състояние всяка година възлизат на около 800 млн. лв. Вложените през тази година средства са недостатъчни, за да може всички ползватели на пътната мрежа да са доволни, каза инж. Лазаров. Той допълни, че около 60 млн. лв. е ресурсът, който се влага за зимно поддържане на пътищата всяка година.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg