EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

8 млн.лв. за туристическа реклама през 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

8 млн.лв. за туристическа реклама през 2011

mail09:15 | 10.12.2010прегледи 1699 коментарикоментари 0


Националният бюджет за туристическа реклама през 2011 г. е 8 млн. лева. Извън това, за тази дейност по линия на ОПРР са заделени още 26 261 075 лв. Това стана ясно по време на днешното заседание на Националния съвет по туризъм в МИЕТ, което прие годишната програма за национална туристическа реклама за 2011 г. В заседанието участваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, зам.-министър Иво Маринов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, експерти от други министерства, както и представители на туристическия бранш.
През следващата година България ще участва на част от най-престижните международни изложения - тези в Берлин, Москва, Лондон и Киев, както и на още 31 международни изложения с информационни щандове. МИЕТ ще участва и на 8 национални туристически борси. Това са Международна туристическа борса «Ваканция и СПА Експо 2011" – София, Международна туристическа борса „Културен туризъм" – Велико Търново, Регионална контактна туристическа борса „По пътя на слънцето", Туристическа борса „ Вашата ваканция" - Бургас Туристическа борса „ Уикенд туризъм " – Русе, Черноморски туристически форум – Варна, Туристическа борса „Планините на България – гостоприемство на четири сезона" – Смолян и Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене «Зелени дни». По предложение на председателя на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов в годишната програма залегна и участие в специализираното изложение за екотуризъм във Франция.
По предложение на МИЕТ ще бъде сформирана работна група по маркетинг към Националния съвет по туризъм. Тя трябва да консултира съвета при взимането на маркетингови решения в областта на национална реклама на чуждестранни пазари и на вътрешния пазар. В групата ще участват експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и от браншовите организации в туризма.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg