EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 балкански страни на среща във Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 балкански страни на среща във Враца

mail15:30 | 13.07.2012прегледи 420 коментарикоментари 0


Как да си сътрудничат различните държави за привличане на повече посетители по нетрадиционни дестинации за културен, исторически и спатуризъм. Това обсъждат на тридневна среща във Враца представители на 7 балкански страни, включени в най-новата мрежа за алтернативен туризъм по проект, съфинансиран от Европейския съюз.
В мрежата на ЕДЕН дестинациите са включени 12 български общини, известни със своите природни и исторически забележителности. Сред тях са Белоградчик, Враца, Сандански, Силистра, Казанлък, Каварна. Поотделно те се конкурират, но обединени могат да предложат по-атрактивен туристически продукт.
Антонио Пецано, представител на Европейската комисия, обяви, че общото взаимодействие позволява на ЕДЕН дестинациите да намалят разходите и да присъстват на пазара ефективно. По думите на Христомир Христов, експерт в МИЕТ, целта е с оглед устойчивост на тази мрежа да провокираме контакти между българските дестинации и тези от съседните балкански държави. Добър пример за сътрудничество дават българския град Сандански и Керкини в Гърция, свързали се именно покрай мрежата на ЕДЕН дестинациите. Популяризирахме си националната кухня, туристическите атракции и вече имаме планове за следващата година. За развитието на екотуризма си сътрудничат общини, музеи, природните паркове, читалища и неправителствени организации./БНТ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165