EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

6 общини получават имоти от държавата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

6 общини получават имоти от държавата

mail17:00 | 19.07.2013прегледи 727 коментарикоментари 0


Правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имоти и части от имоти – частна държавна собственост, на общините Садово, Долна баня, Златица, Никола Козлево, Ценово и Монтана, съобщи правителствената пресслужба.
Имотът в Садово е четвъртият етаж от административната сграда на ул. „Иван Вазов” №2. С прехвърлянето му местната власт ще получи собствеността върху цялата сграда. Това ще позволи на общината да извърши пълен ремонт на зданието, за което са предвидени средства от бюджета й.
Община Долна баня получава три кабинета с обща площ 68 кв. м в сграда на ул. „Търговска” №134. С придобиването им ще се осигурят по-добри условия за работа на служителите от общинската администрация.

На Община Златица е прехвърлена собствеността върху първия етаж на местното читалище. Общината до момента е поемала всички разходи по поддръжката и ремонтните дейности на читалището и разполага с необходимите средства за управление и стопанисване на имота.
Община Никола Козлево получи собствеността върху притежаваните от държавата части от сградата на пл. „23 септември” №5 в селото. Общината е съсобственик в сградата. С придобиването на помещенията местната власт ще осигури допълнителни офиси за изпълнение на дейността й и ще има възможност да кандидатства с проекти за енергийна ефективност, финансирани със средства от ЕС.
На Община Ценово се предоставят две помещения в 4-етажна сграда в селото, в която местната власт е съсобственик. Поддръжката на сградата и охраната й до този момент са изцяло за сметка на общината, а наличието на съсобственост създава сериозни затруднения в стопанисването на имота.
Община Монтана получи собствеността върху 1-я, 2-я и 3-я етажи на административната сграда в града, която използва за изпълнение на функциите си, както и върху два обекта на подземния етаж. Местната власт ползва имота от построяването му, но до момента той не й е предоставен по съответния ред.
С друго решение за нуждите на Областната дирекция на МВР в Ямбол беше предоставен имот с площ 5,6 дка и три сгради в него, намиращ се на ул. „Мир” №32 в града. Намеренията на вътрешното ведомство са да го използва за осигуряване на помещения за задържане на малолетни и непълнолетни лица и за настаняване на деца-жертви на насилие.
Поради отпаднала нужда от МВР беше отнето правото на управление върху имот от 13,4 дка, който се намира в местността „Росничката” край с. Безден, община Костинброд. Той е застроен с административна сграда и склад. Имотът се обявява за частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител на Софийска област.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg