EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

46% спад за визи при имиграция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

46% спад за визи при имиграция

mail18:35 | 23.10.2020прегледи 817 коментарикоментари 0


Според данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) международната миграция отбелязва през 2020 безпрецедентно ниски нива по време на COVID кризата, повдигайки опасения за дългосрочните перспективи пред един ключов двигател на световната икономика.

Издаването на нови визи и разрешителни от 37-те страни членки на организацията е спаднало с 46% през първата половина на 2020 г. в сравнение с година по-рано. От организацията предупреждават, че продължителните ограничения и дистанционната работа и обучение означават, че мобилността няма да се върне на нивата отпреди кризата още "известно време".

Работниците мигранти играят критична роля в редица сектори, включително транспорт, битови услуги, информационни технологии и селско стопанство. Кризата подчерта и тяхното значение за здравния сектор, тъй като те представляват 24% от лекарите и 16% от медицинските сестри.

Сред имигрантите ръстът на безработицата расте,повече отколкото при жителите на съответните страни, особено в Канада, Норвегия, Испания и Швеция, отбелязва ОИСР. Контрастът е особено остър в САЩ, където нивото на безработица сред имигрантите се е повишило по време на кризата от 1 процентен пункт под това на родените в страната работници до 2 процентни пункта над него.

От организацията заявиха също, че мигрантите са изправени пред по-големи рискове за здравето, тъй като са работили по фронтовете на пандемията и често живеят в жилища с по-ниско качество. Скорошният напредък в интеграцията на мигрантите в много страни може да бъде загубен, тъй като публичните разходи за такива усилия намаляват.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg