EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

4.5 млн. лв. за общи устройствени планове на общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4.5 млн. лв. за общи устройствени планове на общини

mail11:05 | 16.01.2020прегледи 1003 коментарикоментари 0


Близо 4,5 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансово подпомагане на общини за изработване на проекти на общи устройствени планове за цялата им територия през 2020 г. Съгласно Закона за устройство на територията на министъра на регионалното развитие и благоустройството е възложено разпределянето на предвидените в държавния бюджет средства за изпълнение на тази дейност, както и осъществяването на методическо ръководство, координация и контрол при възлагането, изработването, съгласуването и одобряването на общи устройствени планове.

Към края на 2019 г. 123 от 265 общини в Република България разполагат с одобрени актуални общи устройствени планове за цялата им територия. Към настоящия момент са действащи и се изпълняват 115 споразумения за финансово подпомагане.

Съобразно предвидените в бюджета средства за дейността през 2020 г. МРРБ ще предприеме действия за финансово подпомагане на общините, които са кандидатствали след 2016 г. за финансово подпомагане изработването на проекти на ОУПО, но не са сключили споразумения с МРРБ до изтичането на бюджетната 2019 г., както и общини, които към момента не са кандидатствали за подпомагане. Допуска се финансиране по сключени договори на общините с избран изпълнител след 2014 г., чието действие не е приключило. Възможност за финансиране ще имат и общини, които през 2015 г. са сключили споразумения с МРРБ с краен срок на действие – до изтичане на бюджетната 2015 г., които не са изпълнили споразуменията и същите са прекратени с изтичане на крайния срок.

От министъра на регионалното развитие и благоустройството са одобрени Ред и условия за достъпа на общините до средствата, предвидени в бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2020 г. за изработване на общи устройствени планове на общини. Те са публикувани на интернет страницата на МРРБ в раздел „За потребителя“ – „Нормативни актове“ – „Общи устройствени планове“

Процедурите, свързани с осъществяване на финансови трансфери, се изпълняват съобразно сключени споразумения и са в пряка зависимост от активността на общините.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg