EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

40 златни медала на Пловдивския панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40 златни медала на Пловдивския панаир

mail09:05 | 05.10.2015прегледи 829 коментарикоментари 0


С 40 златни медала бяха отличени иновативни експонати, представени на Международния технически панаир. Златен медал и диплом получиха създателите на универсално спасяващо превозно средство, разработено от руския инженерингов център „Крона“ и представено от Държавния технически университет „Ал. Алексеев“. 15 награди спечелиха изделия на научни институти и компании от Русия, с което страната стана шампион в тазгодишния конкурс за най-авторитетното българско пазарно отличие.
То се дава на нови продукти с високо качество, отговарящо на стандартите на ЕС. Оценяваше ги жури, съставено от експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а нейният председател Стефан Цанков оглавяваше Централната комисия. 11 български изделия стигнаха до финала на надпреварата.
Нашата най-нова разработка тръгна от тук, от Панаира, със съдействието на г-н Гергов, който ни помогна да я внедрим, подчерта Красимир Стоянов, управител на „Орак инженеринг“. Софтуерната компания спечели 18-ия си златен медал с технология за центрове за съхранение и обработка на данни, която се използва за видеонаблюдение и охрана. До края на годината системата ще бъде въведена в 21 училища в цялата страна.
Десет години не участвахме в изложението, но сега отново сме на него, защото се развива добре, и сме доволни, казаха от „Киттнер“, която взе приза с машина за измиване на детайли, използваща препарат с биокултури.
Международен панаир Пловдив е институция, от чийто мениджърски пример можем да се поучим, затова бих искал този опит да бъде пренесен в развитието на нашия град, заяви Атанас Георгиев от „Индустриално коопериране“. Фирмата демонстира нови апарати за пречистване на вода.
Радвам се, че Панаирът върви добре, защото това означава, че и индустрията е добре, каза Стефан Цанков, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който връчи медалите в първата група - „Машиностроене“. Другите четири категории са „Електроника, електротехника, информационни технологии, телекомуникации“, „Транспорт и автосервизно оборудване“, „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“, „Строителство“. Традиционната награда за иновативен български продукт даде Българската асоциация на електротехниката и електрониката. Тя беше заслужена от система, която премахва риска от аварии в електрическите централи.
Голямата награда за индустриален дизайн „Кристален тетраедър“ бе присъдена на фирма „Кобо“, която презентира автоматична заваръчна машина, произведена от швейцарската компания Leister Technologies. Носителят на приза се определя от Националната асоциация за дизайн и реклама. Тя награди и най-красивите щандове на изложението – експозициите на Беларус, на „Ритал“, „Ритбул“ и „Игус-Хенлих“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg