EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

30 000 т зърно през порт Варна на ден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 000 т зърно през порт Варна на ден

mail11:00 | 03.09.2011прегледи 657 коментарикоментари 0


Нови 30 000 тона зърно изнесе България през пристанище Варна само за ден, разкрива в. „Народно дело”. 3000 тира, натоварени с пшеница, царевица, рапица и ечемик, са минали през порта в сряда, съобщи пресслужбата на дружеството.
За целия месец август на пристанището са обработени рекордните 1,014 млн. тона товари, като основен дял в тях заемат именно зърнените храни. На второ място се нареждат товарите на девненските химически заводи.
За да се насмогне на големите количества зърно, които се изнасят през тази година от пристанището, са започнали да обработват този вид товари и на терминал Варна-запад. За целта е ремонтирана една от магазиите и е реконструирана настилката пред 15-о кейово място. Това е първият етап от модернизирането на складовото стопанство, като се предвижда през следващата година да бъде ремонтиран и обновен още един склад, уточниха още от порта.
5,5 млн. тона товари са преминали общо през пристанището за осемте месеца на годината. Те са с 10% повече в спрямо същия период на миналата. Освен ръст на насипните товари се отчита и увеличение с 8% на обработените контейнери. До момента са претоварени 82 000 TEU.
До края на годината се очаква товарите, които ще се обработят, да стигнат 8 млн. тона. В ход е изграждането на компютърната система за електронна обработка на всички стоки, които не са в контейнери. Очаква се системата да бъде завършена до края на март следващата година.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg